Istina o tarotu

Što je istina o tarotu?

Ono u što čvrsto vjerujete, to će se i ostvariti, kazao je drevni mudrac.
Bilo da se radi vjerovanju u astrologiju, rune, horoskop, ono što proriče tarot,
ako je vaša vjera jaka dok dobivate odgovor od čitača tarota ili astrologa, tada ste
na putu ostvarenja.
Koliko je istine u ovim ezoterijskim tehnikama? Cijela povijest potvrđuje točnost proricanja,
a to se osobito odnosi na tarot karte. Međutim, dana danas postoji veliki otpor prema svemu u što nismo upućeni, prema svemu što nam odmah ne stvori čudo u vidu ispunjenja želje, pa tako i tarot prolazi i dalje kroz taj proces.
78 karata označenih brojevima i slikovnim simbolima vuku svoje porijeklo još prije renesanse, kako se tvrdi. Preko profesionalnih proučavatelja do fanatika, pa i šarlatana, tarot se širio i dokazivao svoju moć predskazivanja budućnosti kako god da je na njega padala nevjerica, kako god da je, suprotno tome, eksponiran kao izvanredno sredstvo proricanja ili gatanja. Išao je uz rame astrologiji koja opet ima dodirne točke s tarotom, ali je ipak nešto posve drugo. Dok su astrolozi težili postati znanstvenici, tarot nije težio za ničim: dovoljan sam sebi svojim djelovanjem nije se napinjao od strane majstora tarota i proučavatelja da zauzme neko posebno mjesto. Zašto? Zato što to mjesto već ima samim svojim postojanjem i djelotvornošću divinacije.
Karte se dijele na dva dijela: duhovne-velike arkane i one materijalne, praktične-male arkane, ali zajedno čine jedinstvo i podrazumijevaju se kao cjelina pri tumačenju ili proučavanju.
tarot-istine
Veliki zaljubljenik u tarot i veliki mag, mistik, okultista Eliphas Levi prvi je u punom smislu promovirao i dokazao da su te magične karte doista proricateljske te da imaju moć gledanja u budućnost. Za njim je, pored ostalih, slijedio kralj Thota kako su ga nazivali, Aleister Crowley koji je svoj snop karata izrađivao, vjerovali ili ne, 40 godina, što dovoljno govori o strasti i predanosti tome mediju.
U današnje vrijeme mnogi se nazivaju tarot majstorima, ali ih je doista malo koji to jesu.
Također, u današnje vrijeme se opako mnogo traži tumačenje tarota za ljubav kako to nikada nije bilo prije prema nekim statističarima, ako im je za vjerovati. I naravno da tu dolaze do izražaja oni koji koriste situaciju i preko noći postaju stručnjaci. No zar nije tako u mnogim životnim područjima, a ne samo u ezoteriji?
Kako god, Tarot se ne mijenja od postanka do danas bez obzira na to što se ljudi mijenjaju u odnosu na njega.
Ostao je ono što je oduvijek bio: moćno mistično proročansko sredstvo čija je pravovjernost dokazana stoljećima unazad. Na vama je da vjerujete ili ne, na vama je da pitate da bi spoznali što je istina o tarotu.