Sanjati zmiju značenje sna

Sanjati zmije značenje i tumačenje sna

Najčešće označava nezadovoljstvo u intimnim odnosima, probleme, skrivene osjećaje, drastične životne promjene. Također signalizira nedostatak energije i razumijevanja osobito u ljubavnim odnosima, ali i prijateljskim.
Ako u snu vidite mrtvo tijelo zmije to je povezano sa strašću koja nije prepoznata u budnom životu. Ako je zmija na podu ili na tepihu, to pokazuje gorčinu i prazninu koju trenutno osjećate. Sanjati zmiju u travi znači da ćete čuti vijest koja će vas uznemiriti i koja uključuje frustraciju, žaljenje i depresiju.
Ako progutate zmiju ili zmija proguta vas, to znači da trebate promijeniti negativno razmišljanje i okrenuti se više duhovnim, a manje materijalnim stvarima.
Ako zmija okružuje vaše tijelo, tada je ovaj san izravno tumačenje zarobljavanja, što može biti povezano s ljubavnom vezom. Ako vidite zmiju u prirodi tada ovaj san ukazuje na to da je netko u vašem životu trenutno nepošten te da tu osobu otpustite iz svoga života. Ako vas zmija pojede u snu, ovo pokazuje da ste trenutno naljutili previše ljudi koji su vam bliski, pa čak i onih koji to nisu i da je vrijeme da mijenjate svoje ponašanje.
Ako vas zmija na bilo koji način plaši, onda se ovaj san odnosi na pokušaj prevladavanja teškog problema ili problematične osobe. Često se ovaj san događa kada u životu trpite neku vrstu tuge ili razdvojenosti. Simbolika zmije znači da je vrijeme da zatvorite neka vrata u razdoblju života u kojem sanjate takav san i krenete dalje.
Ako vidite zmiju u travi ili pijesku, tada je ovaj san povezan s određenom osobom ili situacijom koja će vam vjerojatno naštetiti u budnom životu. U okultnom radu zmije su često bile povezane sa smrću i hladnoćom, a to je zato što su povezane s otrovom i strahom.
Sigmund Freud je vjerovao da je zmijski san izravno povezan s nekim aspektima emocionalne strasti. Vjerovao je da se onaj koji sanja zmije mora pomiriti sa vlastitom osobnošću koja je potisnuta zbog jakog nagona za seksom. Na osnovnijoj razini, ovaj san također ima izravan odnos s penisom. Ako pogledamo drevnu povijest, zmija ili zmije u snovima označavaju zlo kako je prikazano u rajskom vrtu. Ipak, Freud je smatrao da je ovaj san izravno tumačenje nekontrolirane strasti. Zmije također sugeriraju neku vrstu iskušenja i potrage za duhovnom moći.

Biba