Snovi o djeci

Snovi o djeci većinom su vezani s potrebom za ljubavlju, zaštitom i pažnjom. I mada narodno tumačenje kaže da takvi snovi znače brigu, donekle do jeste istina, no za svakog sanjača taj san većinom ima posebno značenje, jedinstveno značenje u većini slučajeva. U starim vremenima snovi o djetetu su povezivani s obiljem i zadovoljstvom u životu.

Osnovna značenja su:

Trudnoća
Velike životne promjene koje bi trebali prihvatiti
Svršetak emocionalne nezrelosti
Novi neočekivani odnosi
Iznenadni problemi

Ipak je naglasak na tome da kad se sanjaju djeca da je tumačenje različito od pojedinca do pojedinca i životne situacije svakog ponaosob.
Dok nekome snovi o djeci mogu donijeti sreću, drugima će opet donijeti brige, ali je ovakav razvoj podložan promjenama i ne mora uvijek biti isti.
Recimo, sanjati da ste izgubili dijete je simbol strahova u vezi naših životnih ciljeva, naše ranjivosti i nesigurnosti. S druge strane, roditelji često sanjaju da su izgubili dijete ili da mu se nešto loše dogodilo, ali to tek znači roditeljsku brigu, zabrinutost za djecu i njihovu budućnost.

Napomena:

Uz sve istalo, razne sanjarice na razne načine tučače snove o djeci, pa takva tumačenja ne bi trebalo uzimati u obzir kao nešto što je točno i istinito.