San Marijane Lurdes

San Marijane Lurdes

Marijana Lurdes bila je udovica iz Nimesa u Francuskoj koja je cijelih šest godina , u nepravilnim razmacima, sanjala crkvu s deset pehara. Taj san je prepričavala svima, jer ju je plašio svojim ponavljanjem te je jednom odlučila otići vidovnjaku u obližnje selo da joj protumači san.
Ovako je rekla:
“Crkva je bila sva obasjana svjetlošću, a ja sam stajala u sredini okružena s deset kaleža i nisam se mogla pomaknuti. Osjećala sam se prestrašenom.”
San o peharima tumači se preko karte tarota desetke kaleža. Isto kako bi vam tarot majstor tumačio odgovor na bilo koje pitanje, tako se i značenje ove karte izjednačava s tumačenjem sna o kaležima. Vidovnjak joj je prvo protumačio kartu, a potom san. San je značio kraj njezinog tugovanja za umrlim suprugom i novi brak u koji će stupiti i u kojem će naći sreću. Nije povjerovala, kako priča kaže, no kroz točno četiri godine, dakle, nakon deset godina od prve pojave sna, ona se sretno udala.

Desetka pehara u tarotu

destka pehara
Desetki pehara, kaleža ili kupova u klasičnom tarot špilu, prikazuje ljubavni par s njihovom djecom u smislu sreće i blagostanja. Obiteljska kuća nalazi se u pozadini, okružena drvećem i vodom. Veliki pehari dominiraju cijelom kartom kao simbol ljubavi. Ljubavi snažne i duboke, povjerenja i sreće u odnosu koji jeste ili koji će uslijediti u ovisnosti s čime je desetka pehara povezana, s kojim drugim kartama. Označava i razdoblje mira nakon burnih perioda kao i nastavke prekinutih veza ili rješavanja kriza u brakovima. Kada je pitanje na primjer o nečijim osjećajima, onda je ova karta pun pogodak u smislu da označava snažne i duboke osjećaje nekoga naspram vas, znači kad se radi o tarotu za ljubav.
Ova karata nagovještava svako dobro u ljubavi ma kakva da vam je trenutna situacija. Da li ste sami, da li ste u vezi ili braku ili ste upravo prekinuli vezu, tarot karta desetka kupova ukazuje na nadolazeću promjenu stanja na dobro. Ispunjenje željenog je na putu-to je ono što signalizira. Isto tako ukazuje da zaslužujete sreću kakvu želite i da će vam doći. Vremenski gledano, s numerološke strane, usko je povezana s vašim datumom rođenja-ako želite znati približno vrijeme ispunjenja željenog događaja. Ljubavni tarot usko je vezan za ovu kartu koja je uglavnom i orijentirana na ljubav i sve oko nje, mada se može odnositi i na druga područja života ovisno od pitanja koje se postavi tarot majstoru. Usmjerava:

Prihvatite sreću bez straha sreću
Zračite ljubavlju i vratit će vam se ljubav
Ne skrivajte ono što vam je u srcu
Predajte se osjećajima

Opominje:
Ne pretjerujte s užicima
U ljubavnim krizama ne budite malodušni
Ne predajite se pri najmanjem problemu

Karte koje su u opoziciji:
Vrag – odsustvo spokoja, nesreća
Kula koja se ruši – prevrat, kaos
Trojka mačeva – slomljena srca, usamljenost
Devetka mačeva – tjeskoba, tuga, očaj
Desetka mačeva – malodušnost, osjećaj žrtve