Muškarci u snovima

U istočnjačkim tumačenjima snova snovi o muškarcima većinom ne znače nešto pozitivno.
Muškarac u snovima ima negativnu konotaciju, pa tako, na primjer, sanjati golog muškarca ili debelog znači da ste opterećeni brigama i da će vas brige snaći i ubuduće.
S druge strane, zapadna tradicija gleda drugačije na pojavu muškarca u snovima.
Na primjer, sanjati mrtvaca muškarca označava vašu sposobnost da rješavate probleme efektno i hrabro. Isto to važi ako sanjate nekog nepoznatog muškarca.
Međutim, kada žene sanjaju suprotni spol, to većinom označava da joj je do toga muškarca stalo svjesno ili nesvjesno, dakle, takvi snovi imaju erotsku konotaciju. Čak i kada je muškarac u snu sasvim nepoznat opet je riječ o podsvjesnim erotskim željama. No nije samo to tumačenje. U ovisnosti kakav je san, muškarac u ženskim snovima može predstavljati sigurnost, ali i prijetnju na neki način, strah od nekoga.
Snovi o mlađim muškarcima predstavljaju ambiciju, želju za pobjedom, a snovi o starijima se tumače kao potrebu za sigurnošću, zaštitom kao i usamljenost. Isto tako se tumače kao znak povjerenja prema osobi s kojom imate blizak odnos.
Ako žena sanja muškarca koji je vara, a poznaje ga u budnom stanju, takav san označava nesigurnost, sumnje, a često i predskazuje budući preljub.
U ovom posljednjem tumačenju o preljubu, vrlo je važna intuicija sanjača te asocijacije koje ima u vezi sna.
Snovi su često proročanski te ih treba oprezno tumačiti da ne bi došlo do krivih uvjerenja i tumačenja, a s time i posljedica u svakodnevnom životu.
Muškarci u snu su također znak da iziđete iz osobnog kozmosa i više empatije pokažete prema svijetu oko sebe.