Snovi trudnica i tumačenje

U trudnoći žene, trudnice, najčešće sanjaju vodu, a često imaju i ružne snove ili noćne more. Takvi snovi su najčešće vezani za strahove o tome kako će porođaj završiti, ali i o životnim okolnostima budućih majki. To je jedno vrlo osjetljivo razdoblje i naravno da se odražava na snove kako je to slučaj s raznim drugim životnim situacijama. Takvi snovi nisu proročansko predviđanje već posljedica već navedene tjeskobe koja je i znanstveno potvrđena kad je u pitanju trudnoća.

San jedne trudnice:

Trudna sam, (imam 45 godina) i očekujem porođaj vrlo skoro. Moji snovi su jako neugodni i plaše me. Sanjam poplave, kako tonem, gušim se ili kako me voda odnosi, brza voda. Često sanjam da sam na palubi nekog broda koji će potonuti zbog nevremena što ga netko najavljuje, a valovi i vjetar su sve viši i jači. Međutim, uvijek me spašava neki div kojem ne vidim lice, div koji se smije. Čujem mu smijeh i ja se počinjem smijati.

Tumačenje sna:
Brod simbolizira utrobu i dijelovi sna simboliziraju faze jačanja strahiva u vezi vaše trudnoće. Veliki broj žena ima noćne more upravo pred sam porod, ali neke i cijelo vrijeme trudnoće, pa i u slučaju ako nemaju straho od poroda. Snovi o vodi simbol su samog poroda i straha od istog. Div je naznaka da cete roditi sina, simbol muškosti. Ne vidite mu lice, jer dijete još nije rođeno, dakle, ne možete ga vidjeti, vrlo jednostavno za tumačenje sna. Smijeh diva je sreća zbog djeteta kad se porodite. Ne plašite se takvih snova, oni ne predviđaju budućnost u smislu kako se prikazuju.