Snovi: pet najčešćih snova

Ima na stotine snova koje ljudi često sanjaju, a ovdje izdvajamo 5 najčešćih.

1
Snovi o padu

Snovi o padu s velikih visina vrlo su česti. Iako postoji popularni mit da ako udarite u zemlju u svom snu, umrijet ćete u stvarnom životu, to jednostavno nije istina. Dakle, što zapravo mogu značiti snovi o padu?

Prema mnogim popularnim interpretacijama snova, padajući snovi su znak da nešto u vašem životu ne ide dobro. To može sugerirati da morate ponovno razmisliti o izboru ili razmisliti o novom smjeru u nekom području vašeg života.

“Sanje o padu je vrlo uobičajeno. To je simbol straha u stvarnom životu – možda zbog neuspjeha na poslu ili u ljubavnom životu”, tvrdi Russell Grant, autor rječnika Ilustrirani san. “Padanje često izražava potrebu da dopustiš da ideš dalje i više uživaš u životu.”
2
Snovi o golotinji na javnom mjestu

Jeste li ikada imali jedan od onih neugodnih snova u kojima ste se pojavili u školi ili u uredu u rođendanskom odijelu? Ne brinite. Sanjanje da ste goli nije nešto neobično.

Penny Peirce, autorica rječnika snova , sugerira da sanjanje o javnoj golotinji može značiti da se osjećate kao lažni ili da se bojite otkriti svoje nedostatke i pravo lice.
3
Snovi o progonu

Snovi da poznati ili nepoznati napadač juri za vama ili nešto slično može biti posebno zastrašujuća. Ali što ti snovi govore o onome što se događa u tvom umu? Prevoditelji snova često sugeriraju da takvi snovi znače da pokušavate izbjeći nešto u svom svakodnevnom životu.

Tony Crisp, autor rječnika snova, sugerira da bi progon u snu mogao ukazivati na želju za bijegom od vlastitih strahova ili želja.

Ključ razumijevanja što takav san može značiti ovisi djelomično o identitetu vašeg progonitelja. Biti progonjen životinjom može značiti da se skrivate od vlastitog gnjeva, strasti i drugih osjećaja.

Ako je vaš progonitelj tajanstvena, nepoznata figura, može predstavljati iskustvo iz djetinjstva ili prošlu traumu. Ako vas proganja netko suprotnog spola, Crisp sugerira da to znači da se bojiš ljubavi ili da te proganja prošlost.
4
Snovi o gubitku zuba

Penny Peirce, autor rječnika snova, sugerira da sanjanje o gubitku zuba može imati višestruka značenja. To može značiti da ste zabrinuti zbog svoje privlačnosti ili izgleda. To također može značiti da ste zabrinuti zbog svoje sposobnosti komuniciranja ili zabrinutosti da ste možda rekli nešto sramotno.

“Prava suština zuba je njihova sposobnost da zagrize, izreže, trgne i melje”, objašnjava ona. “Ako vaši zubi ispadnu, gubite osobnu moć i svoju sposobnost da budete uporni, odlučni i samozaštitni.”
5
Snovi o umiranju

Smrt je još jedna uobičajena tema snova koja može biti posebno uznemirujuća. Sanjari ponekad sanjaju o smrti voljene osobe ili čak sanjaju o svome umiranju. Popularne interpretacije snova ponekad sugeriraju da takvi snovi odražavaju tjeskobu zbog promjene ili straha od nepoznatog.

“Poput smrti, promjena može biti zastrašujuća, jer – isto kao i smrt – ne znamo što je” s druge strane, “promjena, zbog čega um sanja uopće tako nešto izjednačava promjenu razmišljanja o smrti”, kaže Lauri Loewenberg u svojoj knjizi Snovi na njemu: Otključaj svoje snove, promijeni svoj život.

Loewenberg također vjeruje da sanjanje o smrti voljene osobe može odražavati sličan strah od promjene, osobito što se tiče djece koja foživljavaju prekretnice i odrastaju. Takve promjene, ukazuje ona, ukazuju na to da dijete odrasta, a um roditelja počinje se pitati kamo je otišla mlađa verzija djeteta. Takvi snovi o smrti, dakle, odražavaju neku vrstu žalosti za neizbježnim vremenom

.https://www.verywellmind.com