Sanjati nož značenje

Snovi o nožu

Sanjati da nož u ruci znači bijes, agresiju i/ili razdvojenost. Možda u vašem životu postoji nešto što morate otjerati, prerezati i riješiti neku neželjenu situaciju. Često želja da se prekine ljubavna ili poslovna ili prijateljska veza.San da ste napadnuti nožem je preslika mentalnog i emotivnog tanja iz stvarnosti. Osjećati se ugroženi od nekoga ili nečega, u konfliktu ste sa samima sobom. Tražite zaštitu. U takvim slučajevima budite spremni na sukobe u poslovnom okruženju.
Vidjeti tupi nož u snu znači da je vaš naporan rad popraćen malim ili nikakvim dobitkom. No nož je većinom simbol podjele.
Kod muškarac nož naglašava agresiju dok kod žena ranjivost.
Zahrđao nož znači nezadovoljstvo u nekom životnom području. Oštar nož je simbol tjeskobe i tuga i opomena da pazite s kime imate posla u stvarnosti. Slomljen nož znači da vam slijedi gubitak. Ako sanjate da ste nekoga napali nožem znači da u zbilji radite nešto pogrešno.
Postoje osobe koje vrlo često sanjaju noževe i općenito agresivne snove a da u stvarnosti nisu ni najmanje agresivni. Tu se uključuje preispitivanje podsvijesti pojedinca. Nešto krijete od sebe, niste ono za što se predstavljate u nekom segmentu života.
U svakom slučaju nož ne predstavlja ništa dobro u snu. Čak i kad je san posve bezazlen. Freud opet ima svoje tumačenje zasnovano na asocijacijama sanjača i, naravno, na simbolima što je i glavna odlika snova.
U budizmu noževi u snu predstavljaju neku vrstu rasterećenja i uspinjanje na višu razinu svijesti.
U kršćanstvu, kako se moglo i očekivati, predstavlja muku, jad, grešnost, mučeništvo.

I kao zaključak, postoji još mnogo tumačenja snova o noževima no odabrali smo provjerene i njihovo općenito značenje.